Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Αγαπητή Κυρία,
Αγαπητέ Κύριε,

                Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνούμε μαζί σας για να σας εκφράσουμε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη «ζεστή» υποδοχή και την εντυπωσιακή ανταπόκριση που έτυχαν τα προϊόντα χωρίς γλουτένη της εταιρείας μας, από την - πάντα - «φιλόξενη» «οικογένεια» των πασχόντων από κοιλιοκάκη, δηλαδή ΕΣΑΣ!
                Σήμερα, όπως ξέρετε, κυκλοφορούν από την εταιρεία μας, και συνταγογραφούνται από τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, τα παρακάτω τέσσερα (4) προϊόντα μας:
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΡ. ΓΝΩΣ. ΕΟΦ
ΑΡ. BARCODE
ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΦΑΓΟΠΥΡΟ 1 kgr
40865/2008
5200107313231
ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & AΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ 1 kgr
30335/2011
5200107313286
ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ KEIK 1 kgr
30335/2011
5200107313279
ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ 1 kgr
30335/2011
5200107313293

και στο επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει η σειρά μικρότερης συσκευασίας Gluteno”, της οποίας τις συσκευασίες έχετε ήδη δει σε καταχωρήσεις εντύπων (επισυνάπτεται):
ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & AΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ 500 gr
30335/2011
5200107317512
ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ KEIK 400 gr
30335/2011
5200107317536
ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ 400 gr
30335/2011
5200107317543
                       
                Σημειώνουμε επίσης, προς διευκρίνηση κάθε τυχόν απορίας σας, πως εκτελούνται από την εταιρεία μας όλες οι παραγγελίες που έρχονται στην εταιρεία μας:
·         με οποιοδήποτε τρόπο,
·         από οποιοδήποτε φορέα και
·         σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας.
Στα προσεχή μας σχέδια συγκαταλέγεται η κυκλοφορία βιβλίου συνταγών που ΕΣΕΙΣ φτιάχνεται χρησιμοποιώντας προϊόντα χωρίς γλουτένη της «ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ» και τα οποία ανεπιφύλακτα θα προτείνατε να παρασκευάσουν οι συμ-πάσχοντές σας από κοιλιοκάκη, και το οποίο θα διατίθεται σε όλους τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη.
Ο χρόνος εκτύπωσης του βιβλίου Ελληνικών συνταγών, με άλευρα χωρίς γλουτένη της Ελληνικής εταιρείας «ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ», θα εξαρτηθεί από το χρόνο συγκέντρωσης ικανοποιητικού αριθμού συνταγών, ώστε να συμπεριληφθούν στο (υπό έκδοση) βιβλίο συνταγών, το οποίο θα αποστείλουμε σε όλους τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη.
Στόχος μας ήταν, και παραμένει, όλα αυτά τα χρόνια, η διάσωση και διάδοση της Ελληνικής γαστρονομίας με τη μέγιστη «γαστρονομική» ικανοποίηση των πασχόντων από κοιλιοκάκη!
                Με βάσει τα παραπάνω, και πιστεύοντας πως τα «μυστικά της κουζίνας», της δικής σας κουζίνας, θα θελήσετε να τα «μοιραστείτε» με τους άλλους συμ-πάσχοντες από κοιλιοκάκη, μέσω του βιβλίου συνταγών που ετοιμάζουμε, περιμένουμε την αποστολή των δικών σας συνταγών:  

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλού αλεύρι δυνατό Χ.Γ
1/2 κουταλάκι αλάτι
50 γραμμ. μαγιά νωπή ή 2 κουταλιές ξερή Χ.Γ
1/2 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1/2 κούπας γάλα καυτό
3 αυγά
1 κροκάδι, για το άλειμμα
μισά αμύγδαλα, για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Διαλύστε τη μαγιά σε 4 κουταλιές νερό ζεστό (400°C). Ρίξτε 1-2 κουταλιές αλεύρι, να γίνει χυλός, κι αφήστε να σταθεί 10', ώσπου να κάνει φούσκες. Λιώστε το βούτυρο και ζεστάνετέ το καλά. Σε μια λεκάνη ζυμώματος βάλτε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά, ρίξτε το καυτό γάλα κι ανακατέψτε μ' ένα κουτάλι. Ρίξτε κατόπιν τα αυγά και δουλέψτε το μείγμα με τα δάκτυλα σπάζοντας τ' αυγά. Ρίξτε μέσα τη φουσκωμένη μαγιά κι αφού δουλέψετε λίγο ακόμη το μείγμα με τα δάκτυλα, χωρίς να το ζυμώνετε, ρίξτε το αλεύρι σε 3 δόσεις και ζυμώστε το ελαφρά, να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Ύστερα παίρνοντας το ζεστό βούτυρο με τις χούφτες σας λίγο-λίγο, ρίξτε το επάνω στη ζύμη και διπλώστε την πολλές φορές, χωρίς να τη ζυμώνετε, ώσπου να τελειώσει όλο το βούτυρο. Μην περιμένετε να απορροφηθεί εντελώς. Το βούτυρο απορροφάται καθώς η ζύμη φουσκώνει. Σκεπάστε την κι αφήστε τη σε ζεστό υγρό μέρος, να διπλασιασθεί σε όγκο, 1 ώρα περίπου. Πατήστε τη να ξεφουσκώσει και στρώστε τη σ' ένα βουτυρωμένο ταψί με άνοιγμα 30 εκ., φροντίζοντας να βάλετε και το απαραίτητο φλουρί. Σκεπάστε τη κι αφήστε τη να διπλασιασθεί σε όγκο, 30' περίπου. Αλείψτε τη με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και στολίστε τη με τ' αμύγδαλα. Ψήστε τη σε φούρνο 200°C , 20' περίπου. Όταν κρυώσει, σκεπάστε τη με πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσει.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 βιταμ
1 βουτηρο αγελαδας
μισο ποτηρι αχνη
2 βανιλιες
400 με 500 γρ.αλευρι χ.γ 
ροδονερο
αχνη για το στολισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπαμε τα 2 βουτηρα με την αχνη μεχρι να ασπρισουν,ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι με την βανιλια μα
ζι στο μιξερ.Οταν γινουν ενα μιγμα που να μην κολαει αλλα να μην ειναι σφιχτο κλεινουμε το μιξερ.Σε ενα ταψι βουτηρομενο κανουμε διαφορα σχηματα.περιπου .Το αφηνουμε για 25 λεπτα περιπου στους175 και μετα ραντιζουμε με ροδονερο κ πασπαλιζουμε με πολυ αχνη