Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

AKIS

Μέλος της ομάδας αυτής είμαστε κι εμείς.Να σας ενημερώσουμε λοιπόν ότι:Η εταιρεία μας σε όλη την εγκατάσταση της δεν διαχειρίζεται ΠΟΥΘΕΝΑ άλευρα σίτου. Η εταιρεία μας διαθέτει καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι παραλαμβάνουμε τα προιόντα όπως βγαίνει από το χωράφι και τα φτάνουμε στην τελική του μορφή έτοιμο για κατανάλωση. Με αυτό τον τρόπο ελέγχουμε πλήρως τη διαδικασία παραγωγής.

Η εταιρεία μας αντιπροσωπεύει τον οίκο Sam Mills ο οποίος παράγει προιόντα χωρίς γλουτένη. Τα προιόντα αυτά (ζυμαρικά, μπάρες δημητριακών, μουσλι, σάλτσες,αλευρα, μπισακότα) μπορείτε να τα βρείτε σε ΑΒ Βασιλόπουλο, Σκλαβενίτης, ΜΑΚRO, σε μικρά καταστήματα (μέσω διανομής της BIOODYNAMIC), και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η εταιρεία μας παράγει Νισεστε, Αλευρι καλαμποκιού, Αλεύρι Ρυζιού ΑΚΙS. Η μηχανή συσκευασίας καθώς και ο χώρος που συσκευάζονται τα προιόντα αυτά είναι διαχωρισμένος και δεν έρχονται σε επαφή με τα άλλα επίπεδα παραγωγής.Το άτομο το οποίο είναι υπεύθυνο για την συσκευασια αυτών των προιόντων έχει δυσανεξία στη γλουτένη. Συνεπώς ότι θα ήταν αδύνατο να εργάζεται σε αυτό το χώρο και να καταναλώνει αυτά τα προιόντα.

Επίσης η εταιρείας μας παράγει όσπρια και ρύζια. Τα ρύζια δεν περιέχουν γλουτένη, ενώ από τα όσπρια η φακή έχει κριθεί ακατάλληλη για άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Να σας ενημερώσω ότι τα χωράφια που παράγουν φακή εναλάσονται με παραγωγή σιταριού. Επίσης οι μηχανές οι οποίες θερίζουν τις φακές είναι οι ίδιες μηχανές που χρησιμοποιούνται και στο σιτάρι. Επομένως θα ήταν αδύνατο να υποστηρίξει κάποιος ότι η φακή είναι ελεύθερη γλουτένης.Το πιο σωστό θα ήταν να γίνονται αναλύσεις ανά παρτίδα και εφόσον είναι κάτω απο 20 ppm η γλουτένη τότε να είναι κατάλληλο το προιόν για χρήση από άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη. Εμείς ως εταιρεία επειδή οι ποσότητες που πωλούνται σε συσκευασμένα όσπρια ΑΚΙS είναι ελάχιστες δεν κάνουμε αναλύσεις. Ο λόγος είναι ότι στα όσπρια και στα ρύζια δεν συνεργαζόμαστε με σούπερ μάρκετ αλλά μόνο σε μερικά μικρά σημεία πώλησης. Επίσης πουλάμε σιτάρι σκληρο AKIS το οποίο συσκευάζεται για εμάς σε άλλη εταιρεία.

Τέλος διακινούμε ξηρούς καρπούς σε συσκευασία 3 και 5 κιλών οι οποίοι δεν επεξεργάζονται στην εταιρεία μας αλλά απλά διανέμονται μέσω της εταιρείας μας.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για το θέμα αυτό δεδομένου ότι εντός της οικογένειας υπάρχει παιδί με δυνασεξία στη γλουτένη.

1 σχόλιο:

Ζαφειρης είπε...

Θα έπρεπε στις συσκευασίες AKIS να υπάρχει η επισύμανση "ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ"