Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Προϊόντα χωρίς γλουτένη στα My Market. Άστρον Μεσσηνίας - προϊόντα χωρίς γλουτένη στα My Market.

Προϊόντα χωρίς γλουτένη στα My Market. Άστρον Μεσσηνίας - προϊόντα χωρίς γλουτένη στα My Market.

Μπαγκέτα χωρίς γλουτένη

Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό αλεύρι για συμβατική μπαγκέτα (λιγο περισσότερο από 1 κιλό αλεύρι χωρίς γλουτένη)* 700ml νερό 10γρ μαγιά χωρίς γλουτένη 20γρ αλάτι 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο με 1 κ.σουπ. νερό * από το είδος του αλευριού χ.γλουτένη εξαρτάται η επιπλέον ποσότητα. Πως το κάνουμε: Μέσα σε βαθύ μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Αμέσως μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλάτι και σιγά σιγά το 1 κιλό αλεύρι χ.γλουτένη. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χ.γλ. επιλέον χρειαστεί παρακολουθώντας το πως απορροφάται από τη ζύμη. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε το μίγμα 2 ώρες σκεπασμένο σε χώρο που δεν έχει πολύ φως. (Το καλοκαίρι αυτό δεν χρειάζεται, γιατί πολύ γρήγορα η ζύμη φουσκώνει μόνη της.) Αφού φουσκώσει η ζύμη, την πλάθουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε ίσα κομάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στην μπαγκέτα μας). Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια κάνουμε ένα ρολό σαν σχοινί με τις παλάμες μας, γύρω στα 40 εκ και 6εκ διάμετρο. Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα κομμάτια της ζύμης. Τοποθετούμε τις μπαγκέτες στο ταψί αφού τις αλείψουμε με λίγο λάδι και τις αλευρώνουμε. Τις αφήνουμε να φουσκώσουν σε χλιαρό μέρος σκεπασμένες. Στο τέλος, τις αλείφουμε με λίγο από το χτυπημένο ασπράδι αυγού και κάνουμε κατά διαστήματα διαγώνιες τομές. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 260οC και ψήνουμε για 22 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στα πρώτα 15 λεπτά μπορούμε να τις ψεκάσουμε με λίγο νερό και να τις αφήσουμε για άλλα 10 λεπτά στον φούρνο σε θερμοκρασία 190οC. Για να μην μπαγιατέψουν όσες δεν καταναλωθούν την ίδια μέρα, μόλις κρυώσουν, τις βάζουμε στην κατάψυξη. Με αυτά τα υλικά η ζύμη γίνεται υδαρής και την μοιράζουμε σε φόρμες μπαγκέτας. Μπορούμε να προσθέσουμε όμως κι άλλο αλεύρι χωρίς γλουτένη (ανάλογα με το είδος χωρίς γλουτένη που χρησιμοποιούμε)

Say...Cheese Ups

Say...Cheese Ups Say...Cheese Ups Το σακουλάκι του σνακ (και μάλιστα με την ξενική εμφάνιση) δεν το ανοίγεις χωρίς τύψεις...Η έκπληξη έρχεται πρώτα από το σχήμα -ένα σνακ σαν άδειο φουσκωτό τυροπιτάκι (πώς το πετυχαίνουν;) και αμέσως μετά από την καθαρά τυρένια γεύση, την τραγανή υφή, την έλλειψη λαδίλας και περιττού αλατιού. Τα "Cheese ups" σε τρεις γεύσεις της Wellaby's είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό σνακ κι ένα εντελώς πρωτότυπο προιόν, που δικαίως έχει βραβευτεί επανειλημμένα: βασίζεται σε μεγάλη περιεκτικότητα τυριού (χρησιμοποιούν 43% τυρί ένταμ σε ολόκληρα κομμάτια, που ζυμώνεται με τα υπόλοιπα υλικά), ψήνονται στο φούρνο, δεν περιέχουν συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης, trans λιπαρά και -πολύ σημαντικό γιά αρκετό κόσμο- δεν περιέχουν γλουτένη. Θα το χαρακτηρίζαμε πολύ καλό, από διατροφική άποψη γι' αυτό το είδος σνακ, κι αυτό επιβεβαιώνεται από τα λίγα και γνωστά υλικά, που διαβάζεις στη συσκευασία. Το ιδιαίτερο σχήμα το πετυχαίνουν με μιά διαδικασία παραγωγής, που θα κέρδιζε ευρεσιτεχνία. Αλλη μιά ευχάριστη έκπληξη είναι ότι παρασκευάζονται από μία πέρα γιά πέρα ελληνική βιομηχανία, με εργοστάσιο στο Σταυροχώρι του Κιλκίς! Τα Wellaby's ανήκουν στην Unismack , εταιρία που δημιούργησαν οι νεαρότατοι αδελφοί Δημήτρης και Αλέξανδρος Στρατάκης, έχοντας πίσω τους την τεχνογνωσία από την οικογενειακή αρτοβιομηχανία του πατέρα τους. Ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση, στοχεύοντας σε προιόντα που παντρεύουν τη γεύση με την υγιεινή διατροφή και moto τους το "Living well Tasting well"... Εκτός από τα πρωτότυπα Cheese ups, παράγουν και μιά σειρά κράκερς με ιδιαίτερες γεύσεις, αλλά πιό γνωστά είναι τα προιόντα τους σε Αγγλία, Η.Π.Α, Αυστραλία, Ν.Αφρική και Ευρώπη παρά εδώ, καθώς εξάγουν με επιτυχία σχεδόν το σύνολο της παραγωγής τους. Το σακουλάκι με τα cheese ups μας κλείνει το μάτι, θυμίζοντάς μας ότι υπάρχει μιά Ελλάδα που δουλεύει και ξεχωρίζει...