Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Say...Cheese Ups

Say...Cheese Ups Say...Cheese Ups Το σακουλάκι του σνακ (και μάλιστα με την ξενική εμφάνιση) δεν το ανοίγεις χωρίς τύψεις...Η έκπληξη έρχεται πρώτα από το σχήμα -ένα σνακ σαν άδειο φουσκωτό τυροπιτάκι (πώς το πετυχαίνουν;) και αμέσως μετά από την καθαρά τυρένια γεύση, την τραγανή υφή, την έλλειψη λαδίλας και περιττού αλατιού. Τα "Cheese ups" σε τρεις γεύσεις της Wellaby's είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό σνακ κι ένα εντελώς πρωτότυπο προιόν, που δικαίως έχει βραβευτεί επανειλημμένα: βασίζεται σε μεγάλη περιεκτικότητα τυριού (χρησιμοποιούν 43% τυρί ένταμ σε ολόκληρα κομμάτια, που ζυμώνεται με τα υπόλοιπα υλικά), ψήνονται στο φούρνο, δεν περιέχουν συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης, trans λιπαρά και -πολύ σημαντικό γιά αρκετό κόσμο- δεν περιέχουν γλουτένη. Θα το χαρακτηρίζαμε πολύ καλό, από διατροφική άποψη γι' αυτό το είδος σνακ, κι αυτό επιβεβαιώνεται από τα λίγα και γνωστά υλικά, που διαβάζεις στη συσκευασία. Το ιδιαίτερο σχήμα το πετυχαίνουν με μιά διαδικασία παραγωγής, που θα κέρδιζε ευρεσιτεχνία. Αλλη μιά ευχάριστη έκπληξη είναι ότι παρασκευάζονται από μία πέρα γιά πέρα ελληνική βιομηχανία, με εργοστάσιο στο Σταυροχώρι του Κιλκίς! Τα Wellaby's ανήκουν στην Unismack , εταιρία που δημιούργησαν οι νεαρότατοι αδελφοί Δημήτρης και Αλέξανδρος Στρατάκης, έχοντας πίσω τους την τεχνογνωσία από την οικογενειακή αρτοβιομηχανία του πατέρα τους. Ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση, στοχεύοντας σε προιόντα που παντρεύουν τη γεύση με την υγιεινή διατροφή και moto τους το "Living well Tasting well"... Εκτός από τα πρωτότυπα Cheese ups, παράγουν και μιά σειρά κράκερς με ιδιαίτερες γεύσεις, αλλά πιό γνωστά είναι τα προιόντα τους σε Αγγλία, Η.Π.Α, Αυστραλία, Ν.Αφρική και Ευρώπη παρά εδώ, καθώς εξάγουν με επιτυχία σχεδόν το σύνολο της παραγωγής τους. Το σακουλάκι με τα cheese ups μας κλείνει το μάτι, θυμίζοντάς μας ότι υπάρχει μιά Ελλάδα που δουλεύει και ξεχωρίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: