Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ Κ ΓΡΗΓΟΡΗ

ΥΛΙΚΑ
1 κουπα αλευρι χ.γ
6 αυγα
μισο κιλο φετα χ.γ
ενα τεταρτο κασερι σκληρο χ.γ
1 κουπα γαλα
1 κουπα φρυγανια χ.γ
1 βιταμ
ο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ..
βαζουμε το βιταμ να λιωσει και το αφηνουμε να κρυωσει.Σε ενα μπολ χτυπαμε το αλευρι με το 
γαλα κ προσθετουμε ενα ενα τα αυγα.Μολις ενωθουν ριχνουμε κ τα τυρια μεσα και
τελος βαζουμε κ το λιωμενο βουτηρο κ ανακατευουμε.Περνουμε ενα ταψακι , αλειφουμε με βουτηρο
κ ριχνουμε την τριμμενη φρυγανια.Ριχνουμε το μιγμα μας μεσα και ψηνουμε στους 180 για περιπου 45 λεπτα.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ρεβανι

Τι χρειαζόμαστε:
1 φλ. αλεύρι χ.γ
3 κ.γλ. baking powder x.γ
1 φλ. σιμιγδάλι (εβαλα σιμιγδαλι απο κεχρι)
1/2 φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
3 αυγά χωρισμένα
ξύσμα λεμονιού
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. αμύγδαλα

ΣΙΡΟΠΙ:
1,5 φλ. νερό
1,5 φλ. ζάχαρη
χυμό μισού λεμονιού
Πριν από 11 λεπτά · Μου αρέσει!
Vicky Lio Πως το κάνουμε:
Αναμιγνύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το baking powder.
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτω τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτω το ξύσμα και το αλέυρι εναλλάξ με το γάλα.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
250γ κουβερτουρα nestle
200γ βουτηροαγελαδας
6 αυγα
150 γ ζαχαρη
1 βανιλια
100 γ αλευρι shar
λιγο αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν γυρο στα 12 λεπτα
λιωνουμε την σοκολατα με το βουτηρο σε μπεν μαρι κ ανακατευουμε καλα.Μετα το ριχνουμε μεσα στ αυγα κ ανακατευουμε με σπατουλα σιγα σιγα.τελος προσθετουμε κ το αλευρι μεσα στο μιγμα.Σενα ταψακι η σε φορμακια μικρα αφου βουτηροσουμε κ αλευροσουμε ριχνουμε το μιγμα μας.Ψηνουμε στους 180 βαθμους με αερα σε προθερμασμενο φουρνο για 10 με 15 λεπτα!

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΡΟΤΟΚΕΙΚ

  • 2 μεγάλα καρότα ή 3 μέτρια
  • 75 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 60 ml ρούμι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. ελαιόλαδο, και λίγο για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (πολύ λεπτά τριμμένο αμύγδαλο χωρίς την φλούδα του)
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Πως το κάνουμε:

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C και αλείφουμε με ελαιόλαδο τα τοιχώματα από ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι (20-23εκατοστών) ενώ στον πάτο του βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
    2. Σε ένα τηγάνι δίχως τίποτα μέσα καβουρδίζουμε το κουκουνάρι μέχρι να χρυσαφίσει. Το αφήνουμε στην άκρη.
    3. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη (στο χοντρό) και τα αφήνουμε στην άκρη.
    4. Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε το ρούμι με τις σταφίδες μέχρι να βράσει και τις στραγγίζουμε καλά.
    5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο μέχρι να δέσουν. Προσθέτουμε την βανίλια και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να αφρατέψει.
    6. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι από τα αμύγδαλα, το μοσχοκάρυδο και τις σταφίδες. Στύβουμε χούφτες - χούφτες καρότο και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα.
    7. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνουμε με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Όταν βγει το αφήνουμε να κρυώσει για ένα τέταρτο πριν ξεφορμάρουμε και έπειτα το τοποθετούμε σε μια σίτα να ξεϊδρώσει.

  • ΑΛΕΥΡΙ Χ.Γ. ΟΛΙΚΗΣ

    Προιόντα ολικής άλεσης χωρίς γλουτένη της Werz

    Συντάχθηκε απο τον/την tzav|Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2011 02:00
    PDFΕκτύπωσηE-mail
    1
    2
    3
    4
    5
    (0 - user rating)
    Τα προϊόντα της Werz περιλαμβάνονται συστατικά όπως:

    Μέλι από μέλισσες

    Δεν χρησιμοποιείται κανενός είδους βιομηχανική ζάχαρη, αλλά για την γλύκανση μέρους των προϊόντων χωρίς γλουτένη, χρησιμοποιείται βιολογικό μέλι ποιότητας σίτισης. Δίνεται δε ιδιαίτερη σημασία στην ουδέτερη γεύση.

    Βιολογικό καλαμπόκι

    Μη γενετικώς τροποποιημένο, το οποίο αφού καθαριστεί ιδιαίτερα, αλέθεται για επεξεργασία ολόκληρος ο κόκκος με τη φύτρα.

    Βιολογικό ρύζι

    Ολόκληρος ο κόκκος καθαρίζεται ιδιαίτερα στην naturkorn nrohle Werz για την διασφάλιση ύψιστης καθαρότητας και αλέθεται σε αλεύρι. Επειδή περιέχει φλοιό και φύτρα είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας.

    Άλλα συστατικά:

    Φαγόπυρο, Χαρούπι, Γλάσσο χαρουπιού, Κομμι γκουαρ, Κεχρί, Κομμι χαρουπιών, Λιναρόσποροι, Αμύγδαλα Κινοα,
    Βιολογικό Φοινικέλαιο, Σιρόπι Ρυζιού, Πίτουρο Ρυζιού, Baking Powder (Όξινου τρυγικού Κάλιου).

    ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

    *  εγγυημένα χωρίς γλουτένη

    *  από δημητριακά ολικής άλεσης ελεγχόμενης βιολογικής καλλιέργειας

    *  χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

    *  χωρίς πρόσθετες ουσίες

    *  χωρίς εργοστασιακή ζάχαρη

    *  χωρίς γάλα

    *  χωρίς αυγά

    *  χωρίς λακτόζη

    Τα προϊόντα είναι κατάλληλα για διαβητικούς και άτομα με δυσανεξία στη φρουκτόζη.


    Προιόντα της εταιρείας:

    ·       3σπορο μούσλι με αμύγδαλα

    ·       αλεύρι ολικής άλεσης 4 δημητριακών ρυζιού πλούσιο σε Βιτ. Β, Α, Ε

    ·       κοφτό μακαρονάκι

    ·       μακαρόνια καλαμποκιού

    ·       μακαρόνια φαγόπυρου

    ·       μακαρόνια κεχριού

    ·       μακαρόνια ρυζιού

    ·       μπισκότα με χαρούπι, φαγόπυρο & κεχρί σε 3 τύπους:

    ·       με σοκολάτα, καρύδα και αμύγδαλα