Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

proionta



ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Νέοι καιροί νέες - διατροφικές συνήθειες

Πριν μερικά χρόνια τα επικαλούμενα προϊόντα χωρίς γλουτένη έμεναν στα ράφια και έληγαν.
Τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι τα επιζητούν και δεν τα αποχωρίζονται. Τι συνέβη;   Απλούστατα πολλοί διαπίστωσαν  ότι είναι αλλεργικοί στη γλουτένη. Τοmirabilis ευαίσθητο σε κάθε διατροφική αλλαγή εμπλουτίστηκε με όλα τα προϊόντα χωρίς γλουτένη που κυκλοφορούν.
Όσοι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη = εντεροπάθεια υπερευαισθησίας στη γλουτένη)δεν πρέπει να τρώνε καθόλου τρόφιμα που περιέχουν  αλεύρι από σιτάρι, βρώμη, σίκαλη, κριθάρι. Επιτρέπονται τα άλευρα από καλαμπόκι, ρύζι, κίονα, κεχρί, φαγόπυρο και αμάρανθο.

Στο Mirabilis θα βρείτε τα παρακάτω προϊόντα:

  • Μπισκοτάκια χαρουπιού
  • Μπισκοτάκια χαρουπιού με φαγόπυρο και αμύγδαλα
  • Μπισκοτάκια χαρουπιού με κεχρί και καρύδα
  • Κέικ ρυζιού με αμύγδαλα
  • Κέικ ατομικό ρυζιού με αμύγδαλα
  • Φρυγανιές τετράσπορες
  • Μούσλι με αμύγδαλο τρίσπορο
  • Μούσλι τραγανό τετράσπορο
  • Αλεύρι ολικής άλεσης από 4 δημητριακά
  • Αλεύρι τετράσπορο με μαγιά
  • Αλεύρι κινόα ολικής άλεσης
  • Μαγιά ξερή
  • Πίτουρο ρυζιού
  • Ψωμί ρυζιού
  • Ψωμάκια ρυζιού 4 τεμαχίων
  • Σιρόπι φρουκτόζης για διαβητικούς
  • Μακαρόνια ρυζιού
  • Μακαρόνια από καλαμπόκι
  • Μακαρόνια κεχριού
  • Μακαρόνια φαγόπυρου
  • Ποπ κινόα ολικής
  • Ποπ φαγόπυρου ολικής
  • Σιμιγδάλι ρυζιού χοντρό
  • Κριτσινάκια ρυζιού
  • Ρυζογκοφρέτες σκέτες/με κινόα/με αμάρανθο/με κεχρί/μέ ή χωρίς αλάτι/ρυζογκοφρετάκια
  • Καλαμπογκοφρέτες σκέτες/με κινόα/με αμάρανθο/με κεχρί/μέ ή χωρίς αλάτι/καλαμπογκοφρετάκια/κράκερς καλαμποκιού
  • Βάση για γλυκά-Τούρτες
  • Βάση για πίτσα 2 τεμαχίων
  • Μακαρόνι καλαμποκιού τύπου σπαγγέτι
  • Σπιρέλι καλαμποκιού τρίχρωμο
  • Ταλιατέλες καλαμποκιού
  • Κουλούρια πορτοκαλιού
  • Κουλουράκια ρυζιού με μύρτιλλο
  • Κουλουράκια καλαμποκιού με λεμόνι
  • Παστέλι με μέλι και ξηρούς καρπούς
  • Μπύρα από κεχρί
  • Μακαρονάκι ρυζιού
  • Κοφτό ρυζιού
  • Στριφτό ρυζιού
  • Κοχύλι καλαμποκιού
  • Ποπ ρυζιού με κακάο
  • Τραγανές νιφάδες κάστανου και καλαμπόκι
  • Κόρν φλέικς καλαμποκιού χωρίς ζάχαρη
  • Κράκερ φαγόπυρου
  • Κράκερ κινόα
  • Ψωμί σε φέτες μεγάλες
  • Ψωμί λευκό σε φέτες τοστ
  • Φιδές ρυζιού
  • Μπισκότα φουντούκι χωρίς γλουτένη
  • Μπισκότα λεμόνι
  • Μπισκότα τζίντζερ
  • Μπισκότα με κομμάτια μαύρης σοκολάτας
  • Μπισκότα τυρί τσένταρ
  • Βάφλες με σοκολάτα γάλακτος
  • Βάφλες με μαύρη σοκολάτα
  • Μείγμα αλεύρων που φουσκώνει μόνο του
  • Μείγμα αλεύρων για λευκό ψωμί
  • Ποικιλία από σοκολάτες χωρίς γλουτένη

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΦΟΡΑ

Γ) ME TO «ΕTOIMO MΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
130 γρ. νερό
½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
(Προαιρετικά μπορούμε να επαλείψουμε την επιφάνεια της πίττας 1 κρόκο αυγού και λίγο ελαιόλαδο, αφού προηγουμένως τα αναμείξουμε καλά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι.
Ακολούθως προσθέτουμε το «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» και τα ζυμώνουμε καλά, με το χέρι.
Το ζυμάρι μας είναι έτοιμο. Το χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια για να φτιάξουμε 4 φύλλα κάτω και 4 φύλλα από πάνω, σε στρογγυλό ταψάκι (διαμέτρου 30 cm) .
Σε μια καλώς αλευρωμένη με το «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» επιφάνεια τοποθετούμε τα μπαλάκια μας, και αρχίζουμε να τα «ανοίγουμε» με τον πλάστη μας.
Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε για να μην μας «κολλήσει» το φύλλο αλλά και για να «ανοίγει» πιο εύκολα.
Τα τρία πρώτα φύλλα τα λαδώνουμε και στο τέταρτο φύλλο, χωρίς λάδι, βάζουμε τη γέμιση.
Την πίτα μας τη γεμίζουμε όποιο τύπο γέμισης θέλουμε (σπανάκι, χόρτα, τυρί κ.α.).
Από τα πάνω φύλλα λαδώνουμε μόνο τα πρώτα τρία.
(Προαιρετικά μπορούμε να επαλείψουμε την επιφάνεια της πίττας ένα (1) κρόκο αυγού και λίγο ελαιόλαδο, αφού προηγουμένως τα αναμείξουμε καλά).
Κόβουμε την πίτα μας σε τεμάχια της αρεσκείας μας και την ψήνουμε για περίπου 40’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C (πάνω-κάτω).

Δ) ΜΕ ΤΟ «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΪΚ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
125 γρ. μαργαρίνη
175 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
15 γρ. baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε και χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη κι ακολούθως προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και αφού χτυπηθούν καλά για 5 λεπτά, στη δυνατή ταχύτητα, προσθέτουμε το «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ» και το  baking powder.
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ για 2 λεπτά, στη μεσαία ταχύτητα, και πλέον είναι έτοιμο για τη φόρμα (μικρή και μακρόστενη) ή το στρόγγυλο ταψάκι (με διάμετρο 22 cm).
Ψήνουμε για 40’ λεπτά περίπου στους 160ο C (σε φούρνο με αέρα) ή στους 180ο C (πάνω-κάτω σε φούρνο αντιστάσεων).

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Α) ΜΕ ΤΟ «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ
ΥΛΙΚΑ
500 gr «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
12 gr ξηρή μαγιά
500 ml νερό
(Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και 10 gr ζάχαρης και 10 gr αλάτι )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» στο μίξερ και προσθέτουμε τη μαγιά και το νερό (και τη ζάχαρη και το αλάτι εάν επιθυμούμε). Τα χτυπάμε για 5 λεπτά. Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε «φόρμα» και το βάζουμε στο φούρνο, στους 180o-200oC, για 1 ώρα περίπου (εξαρτάται από το φούρνο και τις επιλογές ψησίματος που θέλουμε να έχουμε στο ψωμί μας).
Καλή επιτυχία!

Β) ΜΕ ΤΟ «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
1 κιλό νερό,
40 γρ. ξηρή μαγιά,
40 γρ. φυτικό βούτυρο,
20 γρ. αλάτι,
40 γρ. ζάχαρη.
Για το τηγάνισμα: σπορέλαιο της αρεσκείας μας.
Για το σιρόπι: 
α) κρύο σιρόπι (1 κιλό νερό και 1 ½ κιλό ζάχαρης) σε ζεστούς λουκουμάδες ή
β) άφθονο μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χλιαρό νερό τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ για 20΄.
Βάζουμε τη ζύμη στην παλάμη μας, και «κλείνουμε» τη χούφτα μας.
Ότι «περισσεύει» με ένα μικρό κουταλάκι το ρίχνουμε στο καυτό και μπόλικο λάδι που έχουμε βάλει στο μεταξύ στη φωτιά, σε ένα βαθύ σκεύος.
Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε μία πιατέλα ή ένα ταψάκι και τους ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι ή τους σερβίρουμε