Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΦΟΡΑ

Γ) ME TO «ΕTOIMO MΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
130 γρ. νερό
½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
(Προαιρετικά μπορούμε να επαλείψουμε την επιφάνεια της πίττας 1 κρόκο αυγού και λίγο ελαιόλαδο, αφού προηγουμένως τα αναμείξουμε καλά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι.
Ακολούθως προσθέτουμε το «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» και τα ζυμώνουμε καλά, με το χέρι.
Το ζυμάρι μας είναι έτοιμο. Το χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια για να φτιάξουμε 4 φύλλα κάτω και 4 φύλλα από πάνω, σε στρογγυλό ταψάκι (διαμέτρου 30 cm) .
Σε μια καλώς αλευρωμένη με το «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» επιφάνεια τοποθετούμε τα μπαλάκια μας, και αρχίζουμε να τα «ανοίγουμε» με τον πλάστη μας.
Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε για να μην μας «κολλήσει» το φύλλο αλλά και για να «ανοίγει» πιο εύκολα.
Τα τρία πρώτα φύλλα τα λαδώνουμε και στο τέταρτο φύλλο, χωρίς λάδι, βάζουμε τη γέμιση.
Την πίτα μας τη γεμίζουμε όποιο τύπο γέμισης θέλουμε (σπανάκι, χόρτα, τυρί κ.α.).
Από τα πάνω φύλλα λαδώνουμε μόνο τα πρώτα τρία.
(Προαιρετικά μπορούμε να επαλείψουμε την επιφάνεια της πίττας ένα (1) κρόκο αυγού και λίγο ελαιόλαδο, αφού προηγουμένως τα αναμείξουμε καλά).
Κόβουμε την πίτα μας σε τεμάχια της αρεσκείας μας και την ψήνουμε για περίπου 40’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C (πάνω-κάτω).

Δ) ΜΕ ΤΟ «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΪΚ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
125 γρ. μαργαρίνη
175 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
15 γρ. baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε και χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη κι ακολούθως προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και αφού χτυπηθούν καλά για 5 λεπτά, στη δυνατή ταχύτητα, προσθέτουμε το «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ» και το  baking powder.
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ για 2 λεπτά, στη μεσαία ταχύτητα, και πλέον είναι έτοιμο για τη φόρμα (μικρή και μακρόστενη) ή το στρόγγυλο ταψάκι (με διάμετρο 22 cm).
Ψήνουμε για 40’ λεπτά περίπου στους 160ο C (σε φούρνο με αέρα) ή στους 180ο C (πάνω-κάτω σε φούρνο αντιστάσεων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: