Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Εύκολη σοκολατόπιτα με καρύδια

Υλικά

  • σοκολάτα κουβερτούρα: 250 γρ., σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • βούτυρο: 225 γρ. και επιπλέον 25 γρ. για το άλειμμα
  • ζάχαρη: 225 γρ.
  • αυγά: 6
  • καρυδόψιχα ή καρύδια πεκάν: 150 γρ., χοντροκομμένα
  • αλεύρι: 1 κουταλιά της σούπας χ.γ 
  • μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά της σούπας χ.γ
  • βανίλια: 1
  • κακάο και ροδέλες μπανάνας: για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε σε μικρό μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σε μπεν μαρί λιώνετε τα 225 γρ. σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
  2. Αφήνετε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει λίγο και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά (ολόκληρα), ανακατεύοντας καλά κάθε φορά. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών το μείγμα αλευριού και τα καρύδια και ανακατεύετε ξανά.
  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψάκι. Το τινάζετε για να πέσει το αλεύρι που περισσεύει. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε τη σοκολατόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για 22’-24’. Αφήνετε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει τουλάχιστον για 1 ώρα και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζετε με κακάο και γαρνίρετε με ροδέλες μπανάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: