Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ

  • 2 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ολόκληρη (δεν την κόβουμε)
  • 2 ποτήρια καρύδια (κομμένα στα δύο)
  • 2 κ σουπας  κουβερτουρα τριμενη χ.γ
  • 1/2 ποτήρι σταφίδα ξανθή
  • 6 κερασάκια γλασέ χ.γ
  • 3/4 ποτηριού ζάχαρη μάυρη
  • 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει χ.γ
  • 3 κουταλάκια Baking x.γ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 ποτήρι κονιάκ
  • 1 ποτήρι ηλιελαιο
  • κανέλα, γαρύφαλλα αλεσμενα 

  •  εκτελεση 

  • Τα γλυκά και την ξανθή σταφίδα τα βάζω να φουσκώσουν σε μπράντυ για ολόκληρο το βράδυ.
  • Σε ένα μπώλ βάζω όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή τα αμύγδαλα, τα καρύδια, την κουβερτουρα, τα κερασάκια, το αλευρι, το Baking, την κανέλα και τα γαρύφαλα και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.
  • Σε άλλο μπώλ κτυπώ τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτω τα αυγά. Βάζω και το κονιάκ.
  • Ενώνω τα δύο μπώλ σε ένα και ανακατεύω καλά με το κουτάλι.
  • Βάζω το μίγμα σε στρογγυλό ταψί Νο. 26 αφού πρώτα το ντύσω με χαρτί ψησίματος.
  • Το ψήνω σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
  • Αφού κρυώσει το βγάζω απο το ταψί.
  • Το βάζω σε πιατέλα και την επομένη μέρα το ποτίζω με 2 φλυντζανάκια του καφέ λικέρ (εγώ βάζω λικέρ με γεύση καφέ και γίνεται τέλειο!!!)οτι λικερ θελετε χωρις γλουτενη 


  • Δεν υπάρχουν σχόλια: