Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

PIZZA

Pizza ζυμωτή με αλεύρι Harisin (για 1 Πίτσα)
Υλικά
1/2 πακέτο αλεύρι Harisin 250g, μαζί με φυσική μαγιά 4 g
ζεστό νερό 200 ml
αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού = 3g)
μαργαρίνη 25 g
Προετοιμασία
1. Τοποθετείστε το αλεύρι σε ένα μπολ, και προσθέστε τη μαγιά το αλάτι, και τη μαργαρίνη. Ανακατέψτε καλά. Πριν ξεκινήσετε την ανάμιξη όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Προσθέστε ζεστό νερό (Θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 40 oC) στο μίγμα και ζυμώστε για αρκετά λεπτά (με το χέρι ή με ηλεκτρικό αναδευτήρα) μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.
3. Απλώνουμε τη ζύμη στο τραπέζι, αφού προηγουμένως έχουμε ρίξει πάνω στο τραπέζι λίγο από το αλεύρι, και της δίνουμε το κατάλληλο σχήμα.
4. Ζύμωση: Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό και υγρό μέρος για 30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό προετοιμάζετε τη γέμιση που θα τοποθετήσετε πάνω στην πίτσα.
5.Βάλτε την πίτσα με τη γέμιση σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200oC. Ό χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τη γέμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: