Ταχινόπιττα χωρίς γλουτένη. Πολύ εύκολη και απλή συνταγή.
Υλικά:
2 ποτήρια αλευρι χωρίς γλουτένη ή (μπορείτε να σμίξετε καλαμποκάλευρο , ρυζάλευρο και αλεύρι φαγόπυρου).
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.
1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.
Λίγη κανέλλα.
2 κουταλάκια χωρίς γλουτένη baking powder.
1/2 ποτήρι ταχίνη.
1/3 του ποτηριού ζάχαρη.
1/3 ποτηριού ανάλατο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι , Baking powder, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού. Μετά προσθέτουμε το χυμό και το βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε τη ταχίνη με τη ζάχαρη.
Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και αλείφουμε το μίγμα της ταχίνης κα ι ζάχαρης. Τυλίγουμε τη ζύμη και τη δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Τη ψήνουμε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου