Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

TΑΧΙΝΟΠΙΤΑ

Ταχινόπιττα χωρίς  γλουτένη.  Πολύ  εύκολη  και  απλή  συνταγή.

Υλικά:
2 ποτήρια  αλευρι  χωρίς  γλουτένη  ή  (μπορείτε  να  σμίξετε   καλαμποκάλευρο ,  ρυζάλευρο και  αλεύρι  φαγόπυρου).
1/2  ποτήρι  χυμό πορτοκαλιού.
1/2  κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.
Λίγη  κανέλλα.  
2  κουταλάκια  χωρίς  γλουτένη  baking powder.
1/2  ποτήρι ταχίνη.
1/3  του  ποτηριού  ζάχαρη.  
1/3 ποτηριού  ανάλατο  βούτυρο  ή  ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε  το  αλεύρι ,  Baking powder, κανέλα  και  ξύσμα  πορτοκαλιού.  Μετά προσθέτουμε  το  χυμό  και  το  βούτυρο ή  ελαιόλαδο. 
Ανακατεύουμε  τη  ταχίνη  με  τη  ζάχαρη.  
Απλώνουμε   τη  ζύμη  πάνω  σε  ένα  κομμάτι  λαδόκολλα  και  αλείφουμε  το  μίγμα  της ταχίνης  κα ι ζάχαρης.  Τυλίγουμε  τη  ζύμη  και  τη  δίνουμε  το  σχήμα  που  θέλουμε. 
Τη  ψήνουμε  στο  φούρνο  για  30 περίπου  λεπτά στους  180 βαθμούς  κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: