Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτ σούπας βιτάμ
  • 1 1/2 φλυτζάνι τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουτ σούπας κονιάκ
  • 300 γρ κουβερτούρα Χ.Γ
  • 1 φλυτζάνι καρύδα τριμμένη
  • 200 γρ τρούφα  για τυλιγμα  Χ.Γ

Πως το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατεύουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.
  4. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από την τρούφα.
  5. Τα τοποθετούμε σε μικρά χρωματιστά χαρτάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: