Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

MΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Χ,Γ

115γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 2 λεμόνια
2κ.σ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
135 γρ. ρυζάλευρο
40γρ. άνθος αραβοσίτου
20γρ. αλεύρι αμάρανθου
20γρ. αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνει κρέμα (με ξύλινη κουτάλα το έκανα) και προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό και τη βανίλια. Ρίχνουμε όλα τα στερεά και ανακατεύουμε για να σχηματιστεί μια ζύμη(ζυμώνουμε και με το χέρι μας...με γάντι καλύτερα!).
Φτιάχνουμε 2 μικρά ρολάκια (κυλιδρικό σχήμα), τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο(εγώ άφησα όλη τη νύχτα).
Όταν είμαστε έτοιμοι να τα ψήσουμε, κόβουμε σε φετούλες (πάχος λίγο λιγότερο από το πάχος το δαχτύλου μας), τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 10' στους 175 βαθμούς(όχι παραπάνω γιατί αρπάζουν εύκολα).
Αφού κρυώσουν τα κυλάμε σε ζάχαρη άχνη, σαν τους κουραμπιέδες! Στην ουσία είναι σαν κουραμπιεδάκια με γεύση λεμονιού. Βγαίνουν αν θυμάμαι καλά 30-40 μικρού μεγέθους.
Επίσης φτιάχνονται κανονικότατα και αν αντικαταστήσουμε το ρυζάλευρο και τον αμάρανθο με κανονικό αλεύρι στις ίδιες ποσότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: