Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΤΣΟΥΡΕΚΙ Χ.Γ

Τσουρέκι ελεύθερο γλουτένης αβγού και γάλακτος 



4 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη
φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 κουτ. του γλυκού ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουτ. γλυκού υποκατάστατο αυγού + 4 κουτ. σούπας νερό
2 φακελάκια βανίλια σκόνη
1 φλιτζάνι σταφίδες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
8 κουτ. σούπας μαργαρίνη
λίγο αλάτι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ανακατεύετε την μαγιά με το νερό και την αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. 
Χτυπάτε στο μίξερ την μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ανακατεύετε το υποκατάστατο των αυγών με το νερό και τα ρίχνετε στο χτυπημένο βούτυρο. Προσθέτετε το νερό με την μαγιά, την βανίλια, τις σταφίδες, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι. 
Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για να ενωθούν τα υλικά. 
Αλείφετε με μαργαρίνη το εσωτερικό μίας στενόμακρης φόρμας για κέικ και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι (χωρίς γλουτένη). Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 λεπτά περίπου. 
Όταν ψηθεί το τσουρέκι, το αφήνετε να κρυώσει στην φόρμα του για να το ξεφορμάρετε ευκολότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: