Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

are the gluten-free dough την προετοιμασία της χωρίς γλουτένη ζύμη

1 και παρασκευάστε

Βάλτε το χωρίς γλουτένη αλεύρι σε ένα μπολ και να κάνει μια καλά στη μέση με μια κουταλιά της σούπας.

2 Διαλύστε τη μαγιά

Σε ένα δοχείο, διάλυση του φρέσκια μαγιά σε ζεστό νερό (όχι θερμότερο από 40 ° C). Μπορείτε, επίσης, να διαλύει της ζύμης σε ένα φούρνο μικροκυμάτων.

3 προ-ζύμη

Ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά μέσα στο πηγάδι στο αλεύρι και προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη. Ανακατέψτε τα συστατικά μαζί με τα δάχτυλά σας και πασπαλίζουμε πάνω λίγο αλεύρι. Αφήστε αυτό το προ-ζύμη να σταθεί σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά. Είναι έτοιμη όταν σχηματίζουν ρωγμές στην επιφάνεια. ^

4 ζυμώνετε

Προσθέστε το υπόλοιπο των συστατικών με το προ-ζύμη. Ζυμώστε μαζί όλα τα συστατικά επί 5 λεπτά, είτε με το χέρι ή με τη χρήση ενός ηλεκτρικού γάντζο ζύμης.

5 Ας άνοδο

Όταν η ζύμη είναι ομαλή, σκεπάστε το μπολ με ένα υγρό πανί ή μεμβράνη για να κρατήσει το υγρό ζύμη. Η ζύμη πρέπει τώρα να αφήνεται σε ηρεμία σε ένα ζεστό μέρος σε θερμοκρασία 27 ° C έως 30 ° C έτσι ώστε να μπορεί να αυξηθεί. Εάν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλή, η ζύμη μπορεί επίσης να αφήνεται να φουσκώσει μέσα στο φούρνο σε ένα μέγιστο των 40 ° C. Ο όγκος της ζύμης θα πρέπει να έχουν διπλασιαστεί μετά από περίπου 20-30 λεπτά, και το εσωτερικό της ζύμης θα πρέπει να έχουν γίνει πολύ πορώδη.

6 ξαναζυμώνουμε

Στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη ξανά μέχρι να έχει μια ομαλή δομή με λεπτούς πόρους. Πλάθουμε τη ζύμη ψωμιού στην απαιτούμενη μορφή και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.

7 επιφάνεια βούρτσα

Για να εξασφαλιστεί ότι το ψωμί παίρνει μια χρυσή καφετιά κρούστα, βουρτσίστε την επιφάνεια με γάλα ή χτυπημένα αυγά πριν από το ψήσιμο.Ψεκάστε το ψωμί με σπόρους / κόκκους για γεύση.

8 υγρασία προϊόντα

Τοποθετήστε ένα πυρίμαχο δοχείο γεμάτο με νερό στον προθερμασμένο φούρνο. Αυτό παράγει την υγρασία και εμποδίζει τη ζύμη από το στέγνωμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

9 ψήσιμο

Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Η γλουτένη ψωμί είναι έτοιμο όταν υπάρχει ένας υπόκωφος ήχος όταν πατάτε το κάτω μέρος. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει σε σχάρα ψύξης.

Αποθήκευσης 10

Ψωμί χωρίς γλουτένη, τσουρέκι, πίτσα, κλπ. μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κατάψυξη. Πάγωμα φρεσκοψημένο και ψύχεται ψημένα αγαθά σε σακούλες κατάψυξης. Είναι καλύτερο να ξεπαγώσει το ψωμί σε θερμοκρασία δωματίου, ή για να το θέσουμε σε κλίβανο θερμάνθηκε στους 200 ° C για λίγα λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πάντα φρέσκα ψημένα αγαθά στο σπίτι.
Μπορείτε, επίσης, να παγώσει unrisen ζύμης με τον ίδιο τρόπο. Απόψυξης, όπως απαιτείται, αφήνεται να ηρεμήσει και να εργαστούν στη συνέχεια τη ζύμη όπως περιγράφεται παραπάνω.Εάν η γλουτένη ψωμί πρόκειται να καταναλωθεί μέσα σε λίγες ημέρες, είναι καλύτερο να αποθηκεύονται σε μια πλαστική σακούλα σε δροσερό και ξηρό μέρος για 2-3 ημέρες. 

Συστατικά και ποσότητες 
Κατά προσέγγιση ποσά ανά φλιτζάνι: 
Νερό = 150 g / ml 
Αλεύρι = 90 g 
Ζάχαρη = 150 g 1 
ολόκληρο αυγό: 50 γρ 
Ανά κουταλιά: 
Νερό = 13 g / ml 
Λάδι = 8 g 
Αλεύρι = 8 g 
Ζάχαρη / αλάτι (γεμάτη) = 15 g 
Ανά κουταλάκι του γλυκού: 
Νερό = 6 g / ml 
Λάδι = 4 g / ml 
Αλεύρι = 4 g 
Ζάχαρη / αλάτι (γεμάτη) = 7 g 
Ξηρή μαγιά (επίπεδο) = 5 g 
Ξηρά ζύμη (γεμάτη) = 9 g
Μέλη
Χώρες
114400.. 33 66 55
119944
Μέλη

Γιατί να εγγραφώ;

  • Υπηρεσίες 
    Πάνω από 650 συνταγές και πολλά θρεπτικά υπηρεσίες 
  • Πληροφορίες 
    Multimedia Yourlife περιοδικό, ταινίες και πολλά άλλα 
  • Κοινότητα 
    Το μεγαλύτερο γλουτένη-δωρεάν online κοινότητα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: