Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Cupcakes

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3/4 φλ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 2 φλ. αλεύρι κοκκινο μυλοι αγ.γ.
  • 3/4 φλ. άγλυκο κακάο σε σκόνη ιον
  • 1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
  • 3/4 κουταλάκι baking powder
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 1 1/2 φλ. γάλα

Πως το κάνουμε:

  1. Αφήστε το βούτυρο και τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Βάλτε σε φόρμα για μικρά κέικ 24-30 θήκες 6,5 εκατοστών. Σε μεσαίο δοχείο ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μεγάλο δοχείο χτυπήστε το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη ζάχαρη, χτυπώντας. Ξεκολλήστε τα υλικά από τα τοιχώματα και χτυπήστε. Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας καλά. Προσθέστε τη βανίλια, το μείγμα αλευριού και το γάλα στο μείγμα βουτύρου χτυπώντας. Χτυπήστε για ακόμη 20 δευτερόλεπτα.
  3. Γεμίστε με την ζύμη κάθε θήκη έως τη μέση ή έως τα 3/4. Με ένα κουτάλι στρώστε την επιφάνεια των cupcakes.
  4. Ψήστε για 18-22 λεπτά. Κρυώστε τα cupcakes για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από τις φόρμες και αφήστε να κρυώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: