Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Κοιλιοκάκη: Τρώγοντας μια διατροφή χωρίς γλουτένη

Σετ Δράση 
Κοιλιοκάκη: Τρώγοντας μια διατροφή χωρίς γλουτένη
Η κοιλιοκάκη είναι ένα πρόβλημα που μερικοί άνθρωποι έχουν με τα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη. Η γλουτένη είναι ένα είδος πρωτεΐνης που βρέθηκαν σε τρόφιμα όπως το ψωμί κροτίδες, και τα ζυμαρικά. Όταν ένα άτομο με κοιλιοκάκη νόσο τρώει γλουτένη, το φυσικό αμυντικό σύστημα του οργανισμού ( ανοσοποιητικό σύστημα ) επιτίθεται στην γλουτένη και βλάπτει το λεπτό έντερο.
Τα συμπτώματα της κοιλιοκάκης μπορεί να περιλαμβάνει αέριο, φούσκωμα , διάρροιααπώλεια βάρους , κόπωση , αδυναμία, και εμετό . Σκαμπό μπορεί να είναι ογκώδεις, χαλαρά, και πιο συχνές. Η βλάβη στο έντερο επίσης καθιστά δύσκολο για το σώμα σας να απορροφήσει τις βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία ή οστεοπόρωση ή και τα δύο.
Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για το πώς να τρώνε ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας, αποφεύγεται η μακροχρόνια προβλήματα, και εξακολουθούν να πάρει την διατροφή που χρειάζεστε.
Βασικά σημεία
  • Κοιλιοκάκης μπορεί να είναι δύσκολο για σας να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Τρώγοντας μια ποικιλία υγιεινών τροφών που δεν έχουν γλουτένη μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε σας βάρος και να μείνει ισχυρή.
  • Η κύρια θεραπεία για την κοιλιοκάκη είναι να αποφύγετε να τρώτε όλα τα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη. Ακόμη και η παραμικρή ποσότητα γλουτένης, είναι επιβλαβής και μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα σε κάποιους ανθρώπους.
  • Ακόμα κι αν δεν έχετε συμπτώματα, θα πρέπει ακόμα να αποφεύγονται εντελώς γλουτένη για την πρόληψη των ζημιών στα έντερα και μακροπρόθεσμα προβλήματα.
  • Μερικοί άνθρωποι με κοιλιοκάκη πρέπει να αποφύγουν το αγελαδινό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όταν αρχίζουν για πρώτη φορά θεραπεία.Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να προσθέσουν αργά πίσω τα γαλακτοκομικά τρόφιμα στη διατροφή τους, καθώς το έντερο θεραπεύεται.Αλλά θα πρέπει ακόμα να αποφεύγουν τα τρόφιμα με γλουτένη για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά μετά από γλουτένη τρώγοντας το σχέδιο για την κοιλιοκάκη, μιλήστε με το γιατρό ή το διαιτολόγο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: