Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο Δρ Fasano: Διαφορετικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην Κοιλιοκάκη, ευαισθησία στη γλουτένη

Ο Δρ Fasano: Διαφορετικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην Κοιλιοκάκη, ευαισθησία στη γλουτένη

Από  , About.com Οδηγός 14 Μαρτίου 2011Bio μου
  • Ευαισθησία στη γλουτένη αποτελεί μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από κοιλιοκάκη , και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν ευαισθησία στη γλουτένη (επίσης γνωστή ως δυσανεξία στη γλουτένη), δεν πρόκειται ποτέ να αναπτύξει κοιλιοκάκη, λέει κορυφή κοιλιοκάκη ερευνητής Δρ Alessio Fasano.
    Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ευαισθησία στη γλουτένη είναι μια πραγματική κατάσταση, και αυτό πλήττει ενδεχομένως περισσότερα του ενός από κάθε 20 ανθρώπους, ο Δρ Fasano μου είπε σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Maryland Κέντρο για την Έρευνα Κοιλιοκάκη δημοσίευσε ένα έγγραφο που αποδεικνύει την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά ότι υπάρχει ευαισθησία στη γλουτένη ."Μιλάμε για 20 εκατομμύρια άνθρωποι εκεί έξω», λέει.«Αυτό δίνει κάποια λογική λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έρχονται με τα συμπτώματα που έχετε."
    Τα άτομα με κοιλιοκάκη έχουν συγκεκριμένη βλάβη στο έντερο τους που προκαλείται από μια αυτοάνοση αντίδραση στη γλουτένη στη διατροφή τους. Οι άνθρωποι με ευαισθησία στη γλουτένη δεν έχουν αυτή τη ζημιά, αν και κάνουν φλεγμονή εμπειρία από γλουτένη, Δρ Fasano λέει.
    Η διαφορά μεταξύ των δύο προϋποθέσεις πηγάζει από την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στη γλουτένη.
    Στην ευαισθησία στη γλουτένη, το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα - πρώτη γραμμή του σώματος της άμυνας κατά των εισβολέων - ανταποκρίνεται στην κατάποση γλουτένη με την καταπολέμηση της γλουτένης άμεσα, δημιουργώντας φλεγμονή τόσο στο εσωτερικό όσο και έξω από το πεπτικό σύστημα, ο Δρ Fasano λέει.Εν τω μεταξύ, σε κοιλιοκάκη, τόσο το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα και το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα - μια πιο προηγμένη, εκλεπτυσμένη μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος - να συμμετέχουν στον αγώνα, λέει. Παρεξηγήσεις μεταξύ προσαρμοστική κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να οδηγήσει αυτά τα κύτταρα για να πολεμήσει τους δικούς του ιστούς του σώματος, δημιουργώντας την ατροφία των λαχνών δει στην κοιλιοκάκη.
    Μερικοί άνθρωποι που προσδιορίζονται ως ευαισθησία στη γλουτένη στο Πανεπιστήμιο του Maryland της μελέτης έδειξαν κάποια βλάβη του εντέρου. Ωστόσο, η ζημιά έχει διαφορετικές βιοδείκτες από εκείνες που παρατηρούνται σε κοιλιοκάκη, και είναι πολύ πιθανό ότι οι άνθρωποι με ευαισθησία στη γλουτένη θα μπορούσε ενδεχομένως να διαγνωστεί με κοιλιοκάκη, Δρ Fasano λέει.
    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα άτομα με κοιλιοκάκη και γλουτένη ευαισθησία εμπειρία σχεδόν πανομοιότυπα συμπτώματα, όπως διάρροια, μετεωρισμό, κοιλιακό άλγος, πόνος στις αρθρώσεις, κατάθλιψη, ομίχλη εγκεφάλου και ημικρανίες, λέει ο Δρ Fasano.
    Μόνο εκείνα τα άτομα με την προσαρμοστική άνοση απόκριση του συστήματος με μοναδικό κοιλιοκάκη είναι σε κίνδυνο για ανάπτυξη εντερικής λεμφωμάτων και άλλων καταστάσεων που σχετίζονται με κοιλιοκάκη, όπως οστεοπόρωση , λέει. Ωστόσο, η ευαισθησία στη γλουτένη εμφανίζεται να παίζει ένα ρόλο στο 20% ή περισσότερο των ασθενών με αυτισμό και σχιζοφρένεια, λέει.
    Ο Δρ Fasano λέει ότι για πρώτη φορά ενδιαφέρονται για τη διερεύνηση της δυνατότητας ευαισθησία στη γλουτένη κατά τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια. Πριν από τότε, λέει, θα πει στους ανθρώπους που βρέθηκαν αρνητικά για την κοιλιοκάκη γλουτένη ότι δεν θα μπορούσε να είναι το πρόβλημά τους, ακόμη και αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν πεπεισμένοι ότι η γλουτένη προκαλεί τα συμπτώματά τους.«Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε κατακλυστεί με τους ανθρώπους που έρχονται στην κλινική νομίζοντας ότι έχουν κοιλιοκάκη. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν κάνει», λέει. "Τι κάνει αυτό το χαρτί είναι να δώσει κάποια απόδειξη σε μοριακό επίπεδο ότι υπάρχει ευαισθησία στη γλουτένη."
    Ο Δρ Fasano λέει ότι η έρευνα σχετικά με ευαισθησία στη γλουτένη είναι σε νηπιακή ηλικία του, καθώς και ότι οι περισσότερες μελέτες που απαιτούνται για την περαιτέρω καθηλώσουν την κατάσταση και να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους ανθρώπους που έχουν ευαισθησία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη νωρίς.
    Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Maryland εντοπίστηκαν βιοδείκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση ευαισθησία στη γλουτένη. Ωστόσο, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ενδοσκοπήσεις με βιοψίες εντέρου για τη συλλογή αυτών των βιοδεικτών, που δεν είναι ένας πρακτικός τρόπος για τη διάγνωση ευαισθησία στη γλουτένη σε 6% του πληθυσμού, λέει ο Δρ Fasano.
    Το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία εξετάσεις αίματος που μπορούν εύκολα να ελέγξουν την ευαισθησία στη γλουτένη. Ο Δρ Fasano λέει ότι αναμένει οι δοκιμές αυτές θα είναι διαθέσιμες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
  • Τίτλοι
  • Φόρουμ
  • RSS
Συνέχεια μου για:
  • Facebook
  • ΚελάδΩστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ευαισθησία στη γλουτένη είναι μια πραγματική κατάσταση, και αυτό πλήττει ενδεχομένως περισσότερα του ενός από κάθε 20 ανθρώπους, ο Δρ Fasano μου είπε σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Maryland Κέντρο για την Έρευνα Κοιλιοκάκη δημοσίευσε ένα έγγραφο που αποδεικνύει την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά ότι υπάρχει ευαισθησία στη γλουτένη .Ευαισθησία στη γλουτένη αποτελεί μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από κοιλιοκάκη , και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν ευαισθησία στη γλουτένη (επίσης γνωστή ως δυσανεξία στη γλουτένη), δεν πρόκειται ποτέ να αναπτύξει κοιλιοκάκη, λέει κορυφή κοιλιοκάκη ερευνητής Δρ Alessio Fasano.

Δεν υπάρχουν σχόλια: