Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
Για τα μπισκότα:
  • 1,6 κιλά αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 330 γρμ. βούτυρο γάλακτος
  • 250 γρμ. μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 380 γρμ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρμ. γάλα
  • 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 πρέζα βανίλια
 
Για τη μους Σοκολάτα:
  • 500 γρμ. κρέμα γάλακτος
  • 180 γρμ. μαργαρίνη
  • 25 γρμ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρμ. σοκολάτα bitter
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τα μπισκότα:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε με τη σειρά σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
 
Για τη Μους Σοκολάτα:
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, την μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη. Μόλις βράσουν τα αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Τούρτα με μους σοκολάτα & μπισκότα :
Αφού έχουν ψηθεί τα μπισκότα και έχουν κρυώσει καλά όλα μας τα υλικά παίρνουμε μια φόρμα (ταψί) 24 εκατοστά σε διάσταση ή ότι άλλο σκεύος επιθυμούμε. Βάζουμε μια στρώση σοκολάτας, στη συνέχεια μια στρώση θρυμματισμένα μπισκότα και συνεχίζουμε τη διαδικασία στρώση - στρώση μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά η τούρτα μας και να μπορεί να αφαιρεθεί από τη φόρμα χωρίς να χαλάσει το σχήμα της. Μόλις κρυώσει την αφαιρούμε από τη φόρμα και την τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Ολοκληρώνουμε την εμφάνιση της τούρτας με λίγα μπισκότα στο επάνω μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: