Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

γλουτένη πρωινό

γλουτένη πρωινό

"Αυτό που κάνει, μαμά;" με ρώτησε καθώς στεκόταν δίπλα μου στον πάγκο.
"Χτυπητά αυγά, αγάπη. Και μανιτάρια. "
"Μμμμ. Αυτό είναι υπέροχο! ", Είπε.
Προσθέτετε λίγο ζεστό κινόα, ένα άγγιγμα της κατσικίσιο τυρί, και κάποια του σολομού Danny θεραπευτεί μια-δυο μέρες πριν; Οι τρεις μας στο τραπέζι;
Αυτό ήταν ένα καλό πρωινό.
Είμαστε μεγάλοι για πρωινό εδώ γύρω.
Βεβαίως, έχουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα από τους περισσότερους λαούς, έτσι ώστε το πρωινό μπορεί να είναι αργή. Μαζί, θα παίξουν για λίγο μετά το ξύπνημα: μια μικρή οδό σουσαμιού, μερικά ιππασίας στο τρίκυκλο, βιβλία κορίτσι Πασχαλίτσα, playdough, ζωγραφική. Lu έχει ένα σνακ αμέσως, δεδομένου ότι ξυπνάει πεινασμένο. Θα απολαύσετε φλιτζάνια μας ζεστό καφέ. Και τότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
Αυγά. Αγαπάμε τα αυγά. Μαλακό ομελέτα. Ποσέ αυγά. Τηγανητά αυγά με σγουρός άκρες καφέ. Ψημένα αυγά με τυρί.
Πρόσφατα, ο Lu ήταν τρελός για ψωμί και μαρμελάδα για τον Φραγκίσκο. Δεν φαίνεται να μπορεί να διαβάσει αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Κοιτάζει πάντα μια μικρή σύγχυση, ωστόσο, όταν ο Francis απορρίπτει όλα τα αυγά υπέροχη μητέρα της την κάνει. Κι εγώ. Αν καθίσετε για φαγητό, υπάρχει και ένα αβγό πάνω από αυτό, είμαι χαμόγελο.
(Με τον τρόπο, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι τα αυγά έχουν ισχυρά παρεξηγηθεί για πολλά χρόνια. Τα ασπράδια των αυγών ομελέτες απλά δεν είναι απαραίτητες. Η χοληστερόλη στα αυγά δεν μεταφράζεται σε υψηλή χοληστερόλη του ανθρώπου. Ήταν πάντα μια υπόθεση, δεν . αποδειχθεί ο γιατρός μας είπε - να τρώνε όσα αυγά θέλετε και εμείς)..
Στα πρωινά όταν βρούμε το ψυγείο σχεδόν γεμάτη με ενδιαφέροντα κομμάτια των τροφίμων - ψητά λαχανικά, δοντάκια του παρμεζάνα, ένας αναστεναγμός της τελευταίας του σαλαμιού - πετάμε όλα μαζί σε ένα frittata. Δεν μπορεί να πάει στραβά με ένα frittata.
Λατρεύω παχύ γιαούρτι - κατά προτίμηση σπιτικό, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα κατάστημα-αγορασμένα αυτά χωρίς εκατοντάδες συστατικά - αναμιγνύεται με σιρόπι σφενδάμου και φρούτα. Είμαι λαχτάρα για τα μούρα στην εν λόγω φωτογραφία (το καλοκαίρι θα έρθει ποτέ εδώ γύρω;), αλλά η κομπόστα ραβέντι έκανα μια-δυο βράδια πριν δουλεύει πάρα πολύ ωραία.
(Ζάρια μέχρι το ραβέντι. Προσθήκη ξύσμα λεμονιού, μια μικρή χούφτα muscovado ζάχαρη, ένα γρήγορο τρίψιμο των μοσχοκάρυδο , λίγο λευκό κρασί, όπως Muscadet, και σιγοβράστε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και κατρακύλησε στον εαυτό του χωρίς να γίνει χυλός. καταψύξτε. κουτάλι το γιαούρτι πάνω από το πρωί.)
Ένα μικρό σπιτικό granola και είμαι χρυσή.
Σε μια άλλη εβδομάδα ή δύο, τα ραπανάκια που muscling ώμους τους από το χώμα στον κήπο μας θα είναι έτοιμο για συγκομιδή.
Το πρωινό εκείνο το πρωί θα είναι λεπτές λωρίδες από ραπανάκια, το τεστ του βουτύρου, ένα πασάλειμμα αλάτι, και φέτες χωρίς γλουτένη μπαγκέτες.
Αυτό είναι όλα όσα θα χρειαστείτε.
Και έτσι πηγαίνει στην κουζίνα μας κάθε πρωί. Είναι μία ημέρα αυγά; Ντάνι ζάρια μέχρι απομείνει ψητό γλυκοπατάτες, προσθέτει curlicues προσούτο, και poaches αυγά. Γιαούρτι και δημητριακών; Lu αγαπά πάντα αυτό. Ίσως έχω εμποτισμένο χωρίς γλουτένη βρώμη στο αποβουτυρωμένο γάλα και κανέλα εν μία νυκτί, στη συνέχεια να μαγειρεύονται στην κουζίνα του ρυζιού, ώστε να περιμένουν για μας πριν από το χρόνο αυτό για το πρωί της Lu στο σχολείο. Κάποιες μέρες, είναι κρύα πίτσα απομείνει από το προηγούμενο βράδυ έχει πειραματιστεί με τη ζύμη.
Τα Σαββατοκύριακα, αφήνουμε Lu να αποφασίσει τι τρώμε. Αυτή τη στιγμή, έχει ένα, οριστική επιλογή: "Βάφλες!"
Δεν υπάρχει γλουτένη σε αυτό το σπίτι, ακόμη και αν ο Ντάνι και ο Lu φαίνεται να είναι σε θέση να το φάει.
Δεν υπάρχει επίσης καμία έλλειψη του καλού φαγητού.
Έγραψα αυτό για όσους από εσάς να μου γράψει, με αγωνία ρωτά: τι μπορώ να φάω για πρωινό, αν είμαι χωρίς γλουτένη; Πολλά!
Και υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές, πάρα πολύ. Όσοι από εσάς που διαβάζετε, θα σας αφήσει μερικές από τις αγαπημένες προτάσεις πρωινό σας εδώ; Ας δώσουμε στους αρχάριους την ανακούφιση γνωρίζοντας θα υπάρχει αφθονία για να φάει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: