Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Γνωρίστε τις τελευταίες διατροφικές κακό αγόρι: γλουτένη.
Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι.Προκαλεί κάποιους ανθρώπους σοβαρά προβλήματα υγείας. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν φαίνονται να είναι οι μόνοι που αγοράζουν τη γλουτένη μπύρα και μπράουνις ξαφνικά προς πώληση παντού. Σκεφτείτε:
• Οι έμποροι υπολογίζουν ότι το 15% έως 25% των καταναλωτών θέλει τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη - αν και οι γιατροί εκτιμούν μόλις το 1% έχουν κοιλιοκάκη, η καλύτερη-που ορίζεται και πιο σοβαρή μορφή της δυσανεξία στη γλουτένη, λέει η Cynthia Kupper, εκτελεστικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού Γλουτένη Ομάδα μισαλλοδοξίας της Βόρειας Αμερικής (gluten.net).
• Όταν η Oprah Winfrey, ανέλαβε μια «21-ημέρας καθαρίσει" αυτό το καλοκαίρι, που αποβάλλεται με βάση το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη, καφεΐνη - και γλουτένη.
• χωρίς γλουτένη δίαιτες έχουν πιάσει στα κολέγια, λέει ο Dee Sandquist, ένας διαιτολόγος στο Βανκούβερ, Wash, και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας.
"Υπάρχει μια πτυχή της μόδας», λέει ο Kupper, ο οποίος επίσης είναι ένα διαιτολόγο. (Τόσο Kupper και Sandquist έχουν κοιλιοκάκη.)
Τι μπορεί ενδεχομένως να είναι πίσω από μια μανία που έχει τα παιδιά να εγκαταλείψουν το κολέγιο και κουλούρια πίτσα;
Μια απάντηση είναι ότι η αληθινή δυσανεξία στη γλουτένη, που κάποτε πίστευαν σπάνιο, είναι να πάρει την προσοχή καθυστερήσει. Το 2003, μόνο 40.000 Αμερικανοί είχαν διαγνωστεί με κοιλιοκάκη? Σήμερα, είναι 110.000 - και, εάν ο καθένας με την ασθένεια διαγνώστηκε, θα είναι 3 εκατ. ευρώ, λέει ο Alessio Fasano, ιατρικός διευθυντής του Πανεπιστημίου του Maryland Κέντρο Έρευνας Κοιλιοκάκη σε Βαλτιμόρη.
Fasano και άλλους ερευνητές, επίσης, πιστεύουν ότι μερικοί άνθρωποι που δεν έχουν κοιλιοκάκη - μια διαταραχή του ανοσοποιητικού ανιχνευθεί με μια εξέταση αίματος και βιοψία του εντέρου - κάνει, ωστόσο, έχει κάποια δυσανεξία στη γλουτένη ή ευαισθησία, προκαλώντας συμπτώματα που κυμαίνονται από φούσκωμα με δερματικά εξανθήματα. (Σημείωση:. Fasano δοκιμάζει ένα χάπι που θα μπορούσε να επιτρέψει επηρεάζονται οι άνθρωποι να τρώνε γλουτένη, χωρίς συμπτώματα? Επίσης άλλοι δοκιμάζουν φάρμακα)
"Εάν λέτε« γλουτένη και δεν συμφωνώ », ίσως να έχετε δίκιο», λέει ο Fasano.
Αλλά πολλοί shunners γλουτένη δεν μπορεί να έχει πραγματικό πρόβλημα με γλουτένη, Sandquist λέει. Αντ 'αυτού, αισθάνονται καλύτερα επειδή καταναλώνουν λιγότερα γρήγορα και επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία τείνουν να περιέχουν γλουτένη."Τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά», λέει, που είναι ένα καλό πράγμα.
Ένα άλλο καλό πράγμα: Η τάση έχει δημιουργήσει περισσότερο χωρίς γλουτένη εκδόσεις των τροφίμων πραγματικά η δυσανεξία διαφορετικά θα έπρεπε να παραιτηθεί.
"Υπάρχουν δημητριακά, ψωμιά υπάρχουν, υπάρχουν ζυμαρικά - η διαφορά είναι εκπληκτικό», λέει η Elaine μονάρχη, ο οποίος είχε διαγνωστεί με κοιλιοκάκη το 1981 και ίδρυσε το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Κοιλιοκάκη (www.celiac.org).
Αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα:
• Μερικοί άνθρωποι διάγνωση τους με δυσανεξία στη γλουτένη έχουν πραγματικά - αλλά, με τη μετάβαση σε μια ανεξέλεγκτη διατροφή χωρίς γλουτένη, τα κρύβει τα σημάδια που θα επιτρέψει ένα γιατρό για να πάρετε μια ακριβή διάγνωση και να ψάξουν για σχετικά προβλήματα, όπως είναι εύθραυστα οστά, λέει Peter Green, διευθυντής του Κέντρου Ασθενειών κοιλιακή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.
• avoiders γλουτένη μπορεί να καταλήξουν σε σύντομο βιταμίνες.
• Τρόφιμα χωρίς γλουτένη ειδικότητα είναι ακριβά.
• Μια κακώς προγραμματιστεί δίαιτα ελεύθερη γλουτένης μπορεί επίσης να είναι πάχυνση. Οι κατασκευαστές με στόχο για μια νόστιμη σιτάρι χωρίς ψωμί ψωμάκι ή συχνά βασίζονται σε λίπος για να αντικαταστήσει γλουτένη, Sandquist λέει.
Οι διαιτολόγοι συμβουλεύουν όλο και περισσότερο τους πάσχοντες αλήθεια για τον περιορισμό αυτής υποκατάστατα και αντί να ακολουθήσει μια "φυσική δίαιτα ελεύθερη γλουτένης," λέει ο Kupper.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ: Έχετε δοκιμάσει τα προϊόντα χωρίς γλουτένη; Αν ναι, γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: