Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τεμπέλικη Τυρόπιτα (χωρίς φύλλο)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του x.γ
  • διάφορα τυριά (φέτα, γραβιέρα, κασέρι ή ό,τι άλλο έχει το ψυγείο μας)χ.γ
  • λίγο πιπέρι


Πως το κάνουμε:

  1. Λιώνω τη φέτα με ένα πηρούνι και τρίβω τα άλλα τυριά.
  2. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο και προσθέτω εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι. Προσθέτω τα αυγά και το γιαούρτι. Στο τέλος, ρίχνω τα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύω με ένα κουτάλι.
  3. Βάζω το μείγμα σε ένα γυάλινο πυρέξ και από πάνω ρίχνω γραβιέρα ή κασέρι για να κάνει ωραία κρούστα.
  4. Ψήνω στους 180 για περίπου μισή ώρα, μέχρι η πίτα να πάρει πάνω-κάτω ένα χρυσό χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: