Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Γλειφιτζούρια

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό τη γλυκόζη και το χρώμα και τα βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι το μείγμα να  φτάσει τους 147°C αν έχουμε θερμόμετρο καραμέλας. Εναλλακτικά, παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και τη αφήνουμε σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν η καραμέλα κρυσταλλώσει και είναι αρκετά σκληρή, τότε είναι έτοιμη. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για 1' περίπου.
Στον πάγκο μας απλώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε μια κουταλιά καραμέλας και την αφήνουμε στη λαδόκολλα. Βλέπουμε ότι όπως απλώνεται παίρνει στρογγυλό σχήμα. Το μέγεθος θα εξαρτηθεί ανάλογα με την ποσότητα που θα ρίξουμε.Αμέσως πιέζουμε στο κέντρο το ξύλινο καλαμάκι.
Αφήνουμε τα γλειφιτζούρια να κρυώσουν τελείως και τα αποκολλάμε από το λαδόχαρτο με τη βοήθεια μαχαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: