Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

αρωματικά μπισκότα Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα και με το φτερό χτυπάω το βούτυτο με την άχνη, να αφρατέψει, για περίπου 5'. Ενσωματώνω το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Σταματάω το χτύπημα και ρίχνω λίγο-λίγο στο μείγμα τα δυο αλεύρια, καλά κοσκινισμένα. Ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί ένα ωραίο κι εύπλαστο ζυμάρι. 
Παίρνω ένα στρογγυλό ταψί και το βουτυρώνω ελαφρώς. Στρώνω μέσα το ζυμάρι σε μέτριο πάχος, χαράζω με ένα μαχαιράκι ή με το εργαλείο που κόβω την πίτσα κομμάτια και με ένα πιρούνι πατάω τις άκρες, ώστε να θυμίζει βεντάλια ή τσάκιση από φόρεμα. Φυσικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω τετράγωνο ταψί και να δώσω στα μπισκότα μου ό,τι διακόσμηση θέλω με το πιρούνι. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με το πιρούνι ώστε να ψηθεί καλύτερα και την αφήνω στο ψυγείο για 10' πριν την ψήσω, να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (γκάζι: 4) για 20'-25' μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η ζύμη μου. 

για το πασπάλισμα:

Όσο είναι ζεστό το ζυμάρι, το πασπαλίζω με μπόλικη άχνη και την πατάω ελαφρώς με τα δάχτυλά μου να καθίσει στη ζύμη. Κόβω τα κομμάτια που σχημάτισα πριν το ψήσιμο (μοιάζουν με πιτσάκια) και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως. 
(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από τον Georgie Socratous)

~δοκίμασέ το!~

Δεν υπάρχουν σχόλια: