Τι είναι η κοιλιοκάκη; Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία (κάτι που ο οργανισμός δεν ανέχεται) στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού είναι η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου. Πρόκειται για κληρονομική πάθηση και επειδή η βλάβη προκαλείται... από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, θεωρείται αυτοάνοσο νόσημα.
Κυριακή 13 Μαΐου 2012
ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ
Λευκές τρούφες με καρύδα, ότι πρέπει για τις γιορτινές μέρες για κέρασμα ή δωράκι σε αγαπημένους φίλους
Λευκές τρούφες με καρύδα
Λευκές τρούφες με καρύδα
Υλικά
340 γρ. ζαχαρούχο γάλα
60 γρ. γάλα σε σκόνη
60 γρ. βούτυρο
140 γρ. καρύδα
30-35 ασπρισμένα αμύγδαλα
έξτρα καρύδα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (το γάλα σε σκόνη και την καρύδα).
Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μίγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Κατόπιν με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο από το μίγμα μας και κάνουμε μπαλάκια βάζοντας στην μέση ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
Σε ένα άλλο μπωλάκι έχουμε καρύδα και κυλάμε το τρουφάκι μας ώστε να καλυφθεί τριγύρω.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου