Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΡΙΖΟΓΑΛΟ

Ρυζόγαλο χωρίς γλουτένη Υλικά (για 12 μερίδες): 2 λίτρα γάλα ημιάπαχο 200 γρ ζάχαρη 185 γρ άψητο ρύζι μακρύκοκκο 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα 60 ml γάλα ημιάπαχο 1 γρ αλάτι 10 ml βανίλια λίγη κανέλα Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε τα 2 λίτρα γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Όταν πάρει βράση το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το ρύζι. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να απορροφήσει όλο το ζουμί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με 60ml γάλα, το αλάτι και τη βανίλια. Τα προσθέτουμε στο μείγμα με το ρύζι και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 2 λεπτά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πριν τα βάλουμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε το ρυζόγαλο, προσθέτουμε λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: