Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Από την Έλενα Παραβάντη
Ημερομηνία Προβολής: 30/3/2012 - Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
  • 85 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κορν φλάουερ χωρίς γλουτένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλείφουμε με μαργαρίνη με βούτυρο ένα μικρό τετράγωνο ταψί με πλευρές περίπου 20 με 22 εκατοστά.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις η σοκολάτα λιώσει προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. (Αν είναι κατευθείαν από το ψυγείο υπάρχει περίπτωση να μας κόψει η σοκολάτα λόγω απότομης αλλαγής θερμοκρασίας).
Ανακατεύουμε καλά για να γίνει το μείγμα λείο και το αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο για να διαλυθεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και κατόπιν προσθέτουμε το κορνφλάουρ ανακατεμένο με το κακάο. (Κανονικά το κορν φλάουερ δεν έχει γλουτένη, αλλά υπάρχει περίπτωση το κορν φλάουρ του σούπερ μάρκετ να περιέχει).
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να είναι το μείγμα λείο.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε την επιφάνειά του και ψήνουμε για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και συνοδεύουμε ιδανικά με ένα φλιτζανάκι εσπρέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: