Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

μπισκοτα oreo

Για 24 μπισκότα

Υλικά                                                                                                                                                                      
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκωνει μονο του χ.γ
Για τη γέμιση:
1 κονσέρβα (270 ml) κρέμα καρύδας (που θα έχουμε αφήσει στο ψυγείο όλη τη νύxτα)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας καλής ποιότητας ή πάστας χ.γ

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C και βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
Ανακατέψτε τη σκόνη κακάο, το λάδι καρύδας και το αλεύρι στο μίξερ. Χτυπήστε τα περίπου 2 λεπτά, έως ότου το μίγμα να είναι ομοιογενές.Πάρτε ένα μικρό κομμάτι της ζύμης, στο μέγεθος περίπου μιας μπάλας του γκολφ και πλάστε μικρές μπαλίτσες τις οποίες θα έχετε πιέσει ανάμεσα στις παλάμες σας για να πλατύνουν και να γίνουν στρογγυλά τα μπισκότα. Επαναλάβετε το ίδιο με όλη τη ζύμη.Υπολογίστε ότι θα σας βγουν γύρω στα 48 τεμάχια, ήτοι 24 μπισκότα.
Τοποθετήστε τα στο ταψί με τη λαδόκολα και αφήστε τα για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.

Αφήστε τα να κρυώσουν σε ένα δίσκο για 5 λεπτά προτού περάσετε στο επόμενο βήμα. Τη γέμισή τους.

Για τη γέμιση
Όσο τα μπισκότα ετοιμάζονται στο φούρνο, ετοιμάστε τη γέμιση.
Βγάλτε από το ψυγείο την κρέμα καρύδας (που είχατε αφήσει τη νύχτα στο ψυγείο).
Χτυπήστε για ένα δύο λεπτά με ένα μίξερ χειρός την κρέμα καρύδας, και τη βανίλια, μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ ομοιογενές μείγμα.Απλώστε τη γέμιση ανάμεσα στα μπισκότα και σερβίρετε αμέσως.
Τα μπισκότα διατηρούνται εκτός ψυγείου για περίπου 1 εβδομάδα σε δοχείο αεροστεγώς κλεισμένο, ή περισσότερες ημέρες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: