Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Πίτσα χωρίς γλουτένη

Υλικά
  • ¾ κούπας ρυζάλευρο
  • 1 ¼ κούπας καλαμποκάλευρο
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 1 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 ½ κ.γ αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά χωρίς γλουτένη
  • 1κ.σ ζάχαρη
  • 3 κ.σ λάδι
  • ½ κούπας χλιαρό νερό
  • Λίγο σκόρδο σε σκόνη ή λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Για σάλτσα
  • ½ κούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • Ή σάλτσα που ντομάτας που θα κάνουμε μόνοι μας
  • Για πάνω,  υλικά της αρεσκείας σας όπως,
  • Μ
    Εκτέλεση
    dsc00021_425dsc00026_425
    • Ανακατεύουμε σε λεκάνίτσα όσα τα υλικά μας και έχουμε ένα πηκτό χυλό. 
    • Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί περίπου 45 λεπτά. Δεν θα φουσκώσει αρκετά αλλά η ζύμη μας θα έχει κάνει φουσκάλες αρκετές . 
    • Βάζουμε λάδι σε μεγάλο ταψί για πίτσα ή στο ταψί του φούρνου και απλώνουμε τη ζύμη μας. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τα  χέρια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά. 
    • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλωνουμε τη σάλτσα μας και πάνω βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας. 
    • Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 12 λεπτά περίπου ή έως ότου η  πίτσα μας ψηθεί καλά.
     Καλή επιτυχία
    Η συνταγή  με μικρές αλλαγές είναι της Αλεξίας Αλεξιάδουπέικον , μανιτάρια, πιπεριές , ελιές , φέτα, κασέρι ή ό,τι άλλο σας αρέσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: