Υλικά
- ¾ κούπας ρυζάλευρο
- 1 ¼ κούπας καλαμποκάλευρο
- 3 κουταλιές γάλα
- 1 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
- 1 ½ κ.γ αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά χωρίς γλουτένη
- 1κ.σ ζάχαρη
- 3 κ.σ λάδι
- ½ κούπας χλιαρό νερό
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη ή λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Για σάλτσα
- ½ κούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- Ή σάλτσα που ντομάτας που θα κάνουμε μόνοι μας
- Για πάνω, υλικά της αρεσκείας σας όπως,
- Μ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε λεκάνίτσα όσα τα υλικά μας και έχουμε ένα πηκτό χυλό.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί περίπου 45 λεπτά. Δεν θα φουσκώσει αρκετά αλλά η ζύμη μας θα έχει κάνει φουσκάλες αρκετές .
- Βάζουμε λάδι σε μεγάλο ταψί για πίτσα ή στο ταψί του φούρνου και απλώνουμε τη ζύμη μας. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τα χέρια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλωνουμε τη σάλτσα μας και πάνω βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
- Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 12 λεπτά περίπου ή έως ότου η πίτσα μας ψηθεί καλά.
Καλή επιτυχίαΗ συνταγή με μικρές αλλαγές είναι της Αλεξίας Αλεξιάδουπέικον , μανιτάρια, πιπεριές , ελιές , φέτα, κασέρι ή ό,τι άλλο σας αρέσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου